BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi Cavit Çağlar İlkokulu

Nis

Okulumuz 1.sınıf öğrencilerinin İstanbul ve Cizre'de okuyan akranları ile mektup arkadaşlığı etkinliği yapıldı.

Mrt

Çanakkale Zaferimizin 109. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'nin ve İstiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını şükran ve minnetle anıyoruz. Onların aziz fedakarlıklarına layık olabilmek dileğiyle...

• ️Stresten uzak durun
  • ️Yeteri kadar uyuyun
  • ️Abur cuburdan,fast foodtan uzak durun
  • ️Spor ve egzersiz yapın
  • ️Sebze ve meyve tüketin
  • ️Kötü alışkanlıklardan  uzak durun
  • ️Yeteri miktarda su için
  • ️Televizyon bilgisayar başında daha az vakit geçirin

ZORBALIK;

Güç eşitliğinin olmadığı,süreklilik gösteren zarar verici veya rahatsız edici davranışlardır.ZORBA OLMA KANKA OL!

Ock

"Okulumuzda , Eğitimde İyi Örnekler Projesi kapsamında 'Dürüstlük Manavı' etkinliği yapılmıştır.

Ock

Merve Gürsoy ve Fatma Berrin Şengün öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde ; Buski 'Su Damlalarının Peşinde' projesi hafta boyunca yapılan etkinliklerle başarıyla yürütülmüştür.

Kas

Bin bir zorluk ve mücadele ile yoktan var edilen bir milletin tekrar dirilişinin, sonsuza dek yaşatmaya söz verdiğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümünü kutladık.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümü.

En büyük bayram bugün.

Canlarını, kanlarını seve seve vererek ; dirilişinin başladığı Çanakkale, ardından düşmanlara karşı Samsun’dan yakılan bir meşale, yurdun her yanına dağılan milli mücadele ruhuyla taçlandırılan 29 Ekim ..

O günün şartlarında tüm zorluklara karşı yılmadan ‘’Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’’ diyen  büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK ..

Ekm

SIRBİSTAN BUJANOVAK'TAN  GELEN KARDEŞ OKULUMUZ NAİM FRASHERİ İLKOKULU  OKULUMUZU ZİYARET ETTİ.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'müz koordinesinde gerçekleştirilen kardeş okul protokolünde; okulumuz ile Sırbistan'ın Bujanovac şehri Naim Frasheri İlkokulu bir araya geldiler. Böyle bir projede yer almaktan okulumuz olarak çok mutlu olduk. Her iki okul için de hayırlı olmasını dileriz.

Eyl

İlköğretim Haftası kapsamında okulumuzda eşik atlama töreni Gerçekleştirildi. Bir üst sınıfa geçmenin heyecanını yaşayan öğrencilerimiz Büyükşehir Belediye Bandosunun şarkılarıyla eğlendi.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası okulumuzda coşkuyla kutlandı. Öğrencilerimizin ilk gün heyecanına Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve veliler ortak oldu.

Günün anlam ve önemine yönelik konuşmaların ardından, okulumuzun öğrencisi tarafından şiir okundu ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Sonrasında Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, protokol ile birlikte sınıflarımızı ziyaret etti.

Resimlerde projemiz..

Videolarda projemiz

Haz

Bilgi, dış dünya ile temasa geçilerek alındığında ve pekiştirildiğinde daha kalıcıdır. Okul dışı öğrenme ortamlarını kullanarak öğrencilerimizin hem yaparak-yaşayarak hem de dış dünya ile bağlantı kurarak hem öğrenmelerini hem de eğlenmelerini sağlayacağız.

Ayrıca aktif olarak yer aldıkları çalışmalarla özgüvenlerini artırmalarını bekliyoruz.

Öğrencilerimizin problem çözme bakış açılarını geliştirmelerini ve yeni yöntemler keşfetmelerini bekliyoruz.

Tanıtım Etkinlikleri Nisan (1. ve2. hafta )

Tohum Toplarının Hazırlanması - Nisan  (3. Hafta)

Geleneksel Bir Çocuk Oyunu-(Oyun değişimi) Nisan 4.hafta -Mayıs 1. hafta

Çevremizdeki ağaçların fotoğrafını çekip -Ağaç Kataloğu Hazırlamak .

Mayıs (2. hafta)

Müze-tarihi yeri ziyaret etmek ve takvim hazırlamak Mayıs a (3.-4. hafta) (ortak çalışma)

Haziran Ayı Kapanış Etkinlikleri (1.-2. hafta)

May

Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizi biz kılan mukaddes değerlerimiz; vatan, millet ve hürriyet için "Ya İstiklal, Ya Ölüm" ruhuyla canlarını feda eden şanlı ecdadımızı rahmet, minnet ve dua ile anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.